1-3-5 To-Do hjälper dig att priotera dina uppgifter

Ofta när man skriver en att-göra-lista så blir den väldigt lång och det känns omotiverande när man ser hur mycket det är att göra. 1-3-5 hjälper dig att priotera dina uppgifter så de verkligen blir gjorda

1-3-5todo.jpg

Idéen bakom appen

De som är snabba på matte har redan räknat ut att 1-3-5 tillsammans blir nio och det är precis det antal uppgifter som appen vill att du som mest ska planera in på en dag. Tanken är att du gör 1 stor eller viktig sak, 3 medelstora saker och 5 små. På så sätt får du en överskådlig lista och det blir lättare att komma igång. Det finns bara 9 rader i listan och de är färgkodade för att du ska få en tydlig översikt. 1 röd, 3 gula och 5 gråa rader. Du kan lägga dina upgifter i idag, imorgon eller någon dag. Det finns också en kalender som du kan lägga in uppgifter i om det är något som måste göras en speciell dag i framtiden eller om du vill se en historik på uppgifter du gjort tidigare. Tanken med någon dag listan är att du samlar uppgifter där och sedan lyfter fram de när du har tid.

1-3-5screenshots.jpg

Användning

Du kan ompriotera eller flytta uppgifter genom att dra dem, drar du ner till någon av ikonerna så flyttas den till respektive lista eller vald datum i kalendern. Det finns stöd för kategorier och du sveper åt sidan för att markera klar eller radera. Det finns också en Widget som visar dina uppgifter idag och du kan kryssa av dem genom att knacka. Jag gillade inte att widgeten inte tog bort avklarade uppgifter utan bara strök över dem. Det är högst personligt men jag gillar att de saker som är avklarade försvinner från Idag-vyn 1. Appen var lite för enkel för mina behov och jag kommer att fortsätta använda 2Do.

Sammanfattning

Använder du inte har något avancerat system utan klarar dig med listor i påminnelser eller på papper så tycker jag absolut att du ska ta dig en titt på 1-3-5. Det är en väldigt smart idé som löser ett problem som jag hade när jag började använda att-göra-listor. Dessutom är det skönt att ha en kort lista som känns möjlig att klara av på en dag. 1-3-5 To-Do är en iPhone app som kostar 7 kr.


  1. Detta är den huvudsakliga anledningen till att jag inte använder Fantasticals widget på min telefon eftersom den bara gråar ut händelser som varit. 

En reaktion till “1-3-5 To-Do hjälper dig att priotera dina uppgifter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s