Contrast förenklar kommunikation med Group Text+ och Email+

Contrast är mest kända för sin app Launch Center Pro som skyndar på och förenklar med genvägar och åtgärder. För att nå ut till en bredare massa som inte har intresse eller tid att leka med URL-Schema 1 så kommer nu två nya appar vid namn Email+ och Group Text+


Group Text+

Tidigare i år släppte Contrast Contact Center som var en bantad version av Launch Center Pro med fokus på bara kontakter och hur du kommunicerar. Nu är nästa steg här och har genererat i två olika appar Email+ och Group Text+ och som namnen antyder så är det en för att skicka mail och en för att skicka sms eller iMessages. Jag kommer att utgå från Group Text eftersom jag använt den mest, men båda apparna funkar på precis samma sätt. Apparna är ubyggda på ett enkelt sätt med olika fält och lätta att komma igång med. Jag kommer att beskriva appen fält för fält och börjar högst upp.

Kontakter

Det först du måste göra är att lägga till de kontakter du vill ha, antingen individuella eller grupper. För att göra det knackar du på edit och då dyker en knapp upp för att lägga till kontakter. Första gången ber den om tillåtelse att komma åt dina kontakter. Nästa steg är att söka fram kontakter du vill använda och lägga till. När du är i edit-mode kan du ta bort lägga till och flytta om kontakterna. För att skicka knackar du på de kontakter du vill skicka till och det är inga problem att blanda grupper och individer.

Bilder

Under har du möjlighet att lägga till bild i ditt meddelande och det finns flera alternativ, ta kort, välja en gif från GIPHY eller bläddra genom dina senaste bilder i kamerarullen. Även här kan du blanda och t.ex ta en gif och flera bilder.

Text

Textfältet består av två delar och överst har du din position, urklippen och musik som spelas. Under har du möjlighet att skapa egna textremsor som du ofta använder, för att skapa och redigera remsorna knackar du på edit. Det är också här du kan ta bort de förinställda remsorna som kommer med appen.

Skicka

När du ska skicka ett meddelande knackar du på det du vill ha med i respektive fält och dina val blir grönmarkerade, när du är klar trycker du på compose. Du får nu upp den inbyggda meddelande vyn med alla dina val bifoga och kan skriva ytterligare text innan du knackar på skicka.

Extension

Släpper man en ny app i dessa tider så måste det ju finnas en extension och så är fallet med båda apparna. Så nu är det enklare än någonsin att dela länkar, filer och bilder. När du knackar på extensionen för du upp en ruta med alla dina kontakter och en compose knapp.

Samanfattning

När jag börjande testa Group Text+ så upplevde jag att den inte tillförde något eftersom jag hade det jag behövde i Launch Center Pro. Men efter några dagars användande insåg jag hur genial appen är och otroligt smidigt att använda. Återigen lyckas Contrast leverera appar av hög kvalitet som förenklar och gör användandet av iOS roligare. Priset är 25 kr styck men just nu är det också rea på Group Text+ i samband med App Santa. Är du intresserad av båda apparna finns det en bundle för 29 kr.

Namn Typ Pris
Group Text+ Universell 19 kr

Namn Typ Pris
Email+ Universell 25 kr


  1. Båda apparna har stöd för URL-Schema men det är än så länge odokumenterat. Länken är grouptextplus://x-callback-url/ och emailplus://x-callback-url/ och har parametrar som camera, lastphoto, gif och library. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s