PDF Converter: Konvertera bilder och filer till PDF på iOS

När man använder en iPad som sin primära enhet så stöter man ibland på problem. Ett problem jag haft var att kunna göra om bilder eller filer till PDF. I dessa fall använder jag PDF Converter från Readdle som idag uppdaterats till en universell app.


PDF Converter

Inledning

Det är inte ofta jag har behövt göra om till PDF men det gör ju inte problemet mindre när behovet väl är där. Jag har sedan tidigare använd mig av ett flertal appar från Readdle, de utvecklar bra appar som sällan gör mig besviken. Många av deras appar är i produktiviteslandskapet och att jobba med PDF är ett av deras signum, jag tänker framförallt på PDF Expert som är en mästare på att kommentera och redigera PDF-filer.

Användning

Det finns några olika sätt att konvertera filer och det smidigaste sättet är att använda dess extension. Eftersom den är tillgänglig i alla appar kan du konvertera bilagor i Mail.app, bilder från Bilder.app och webbsidor från Safari. Men du kan också använda appen för att konvertera kontakter, bilder och det som finns i Clipboard, ligger det en länk där så läser den in hela sidan och gör om till PDF. Tack vare iOS 8 och dess Document Picker kommer du åt dina molntjänster som iCloud Drive, Dropbox och Box och kan enkelt välja dina filer utan att lämna appen. Den integrerar också bra med sina egna appar och du kan hämta dokument från både Documents och PDF Expert. De filer du konverterar sparas i appen och kan mailas, exporteras till iTunes, öppnas i annan app eller raderas och bytas namn på. Alla dina dokument synkroniseras mellan enheterna via iCloud och du kan slå på en kod för att skydda dina filer. Appen finns på nio språk men tyvärr inte på svenska.

Sammanfattning

Jag är ingen storanvändare av appen men PDF Converter är bra att ha i sitt verktygsbälte när behovet uppstår. Just nu så är det halva priset på appen för att fira att den blivit universell, så har du någon gång saknat möjligheten att konvertera till PDF då är det ett gyllene tillfälle att slå till nu.

Namn Typ Pris
PDF Converter Universell 22 kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s