Öppna en app via påminnelse med Due

Jag nämnde i min artikel om hur jag använder 2Do att jag har påminnelser i Due för att inte glömma kolla mina uppgifter på morgonen samt kvällen. Idag tänkte jag förklara lite närmare hur det fungerar.


Due

Due är en otroligt kraftfull app som jag använder flera gånger varje dag. Den består huvudsakligen av två olika funktioner dels kan du ställa in vanliga timers och dels kan du ställa in påminnelser. Jag använder påminnelser av två olika anledningar. Den ena är för att inte glömma saker och den andra är för att skapa en vana av att inte kolla mail hela tiden. I båda fallen använder jag mig av samma teknik och har en påminnelse på morgonen och en på eftermiddagen.

URL-Schema

Due har väldigt bra stöd för url-schema och förutom att kunna kommunicera med appen från andra appar som Launch Center Pro så kan du använda dig av url inne i appen, antingen för att skapa ny påminnelse eller öppna andra appar. För att använda det lägger du till länken efter titeln på din påminnelse. Due har stöd för naturligt språk 1 så en påminnelse kan skrivas Morgonmail 9:00 och sen knacka på ett fält i mitten för att välja den tiden. Du kan också ställa in fyra förvalda tider som alltid är synliga när du lägger till. Jag har också ställ in den på att repetera varje dag.

Ställ in påminnelse

En annan funktion som gör att jag använder Due är auto-snooze. På grund av begränsningar i iOS kan man bara välja mellan 1 minut eller 1 timme. Det den gör är att visa påminnelsen igen varje minut eller timme tills du kryssar av påminnelsen. Detta har minimerat antalet gånger jag hör påminnelsen för att två minuter senare glömma den. Jag har valt att lägga till ett flertal mellanslag för att det ska snyggare ut och det påverkar inte funktionaliteten. Jag använder mig av möjligheten att öppna andra appar i båda mina påminnelser. När det gäller mail så använder jag Dispatch och har lagt till dispatch:///, om du använder dig av mail.app så använder du istället message:///. För att öppna 2Do använder jag dess länk för att komma direkt till min idag-vy.

Mina påminnelser

Utförande

Jag har totalt fyra påminnelser som jag använder på detta sätt och det är två för varje app, en på morgon och en på eftermiddag. När jag ser påminnelsen knackar jag på den direkt eller från notiscenter. Den tar mig till Due och jag markerar den som färdig, då läser den av eventuell länk och ger mig en ruta med länken i. Jag knackar på länken som tar mig till respektive app. Skulle jag vara upptagen eller glömma påminnelsen får jag en ny en timme senare. Det går också att lägga till ett telefonnummer och det använder jag om jag måste ringa någon en speciell tid. Du kan antingen skriva in telefonnumret eller hämta det från adressboken.

Namn Typ Pris
Due – Påminnelser + Timers Universell 38 kr


  1. Det är ganska begränsat och inte alls lika bra som i Fantastical men det räcker för att skriva in påminnelser.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s