Jakten på appar för att ersätta Evernote

Jag har kört Evernote ett par år och även haft ett premiumkonto ett tag men har märkt att jag använder Evernote mindre och mindre och ska nu ge mig ut för att se om det finns alternativ i en eller flera appar.


Evernote

Varför jag funderar på att byta

Möjligheten att använda Evernote hur man vill och till vad man vill är en av dess stora fördelar men har också varit det jag sett som en nackdel. Det har tagit lång tid för mig att hitta en fungerande organisering, jag fick mycket idéer och tips från Learning to Love Evernote av Bradley Chambers. Men på senare tid har Evernote mest blivit en dumpningsplats och det är sällan jag öppnar appen och går igenom eller läser det jag samlat på mig. Jag trivs inte heller så bra inne i själva appen och gillar inte att skriva eller redigera anteckningar där. Appen känns klumpig och jag blir ofta frustrerar när jag använder den längre stunder. Klipper jag ett recept eller artikel som är väldigt grafiskt med tabeller och bilder så har den ofta problem att visa den på ett bra sätt på iPhone. Det har också slagit mig att jag gillar appar som specialiserar sig på en sak och gör den riktigt bra och även om det blir fler appar att hålla reda på så vet jag exakt vart jag ska leta. När jag använder en app så vill jag känna glädje och kommer därför att börja leta efter appar som kan ersätta de olika delarna som jag använder Evernote till.

Hur jag använder Evernote

I dagsläget använder jag Evernote mest som ett referensarkiv och sparar hemsidor som innehåller information som jag kan ha nytta av senare. Det är inte artiklar jag bara vill läsa utan de innehåller referensmaterial som jag kan använda. Det kan vara recept, artiklar om automatisering eller URL-Schema och tips för öka produktivitet eller en app. För artiklar jag ska läsa senare använder jag Pocket och Instapaper och eftersom jag inte bestämt vilken jag gillar bäst så växlar jag mellan båda, just nu är jag inne i en Instapaper-period. Är det en artikel jag vill spara på så har jag skickat den till Evernote från någon av dessa tjänster. I övrigt så använder jag Evernote för att spara referensmaterial i olika former och kategorier. Där lägger jag bl.a avtal, barnens teckningar, kvitton, räkningar, manualer, backup på mina inlägg i Day One m.m. Även om Evernote har en bra sökfunktion så tar det ofta en stund för mig att hitta anteckningar som jag inte använder så ofta. Jag använder det bara för mig själv och har inga behov att dela med mig av informtionen.

Appar jag vet att jag ska testa

Jag har redan nu ett par appar som jag har börjat testa eller vill testa. För dokument och referensfiler testar jag Together, för att spara mina länkar ska jag testa Stache och Paprika är den appen som låter mest intressant för recept. Eftersom jag bara använder iOS så ska apparna vara fullt funktionsdugliga i sig själva och inte vara beroende av storebror på Mac.

Har du tips på några appar som kan passa in och du tycker jag borde testa så skriv gärna en kommentar eller kontakta mig via mail eller Twitter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s