Öppna timers i Due via Launch Center Pro

Jag har nämnt Due tidigare i min Launch Center Pro uppsättning och hur jag använder 2Do men inte gått djupare på hur. Så nu ska jag visa den funktionen jag använder mest och har använt under längst tid, nämligen att öppna timers i Due via Launch Center Pro.


BILD

I Due kan du ställa in antingen timers eller påminnelser. Jag kommer fokusera på timers i detta inlägg och skriva mer om hur jag använder påminnelser i ett annat inlägg. Till skillnad från Apples inbyggda timer kan du ställa in och spara flera olika timers i Due. Något jag ibland har användning för när jag lagar mat eller bakar. Förutom att ha flera timers kan du också namnge dem och välja om det ska ringa en gång eller upprepade gånger tills du stänger av, så kallat alarmläge. I början gick jag in i appen och startade den timer som var aktuell men har sen ganska lång tid tillbaka använt mig av Launch Center Pro för att öppna och starta alla mina timers.

Timers i Due

I Due så har du möjlighet att hitta dina timers genom att söka på namn. Det finns också stöd för denna sökning via URL-Schema och det är det jag kommer visa hur jag använder. Jag visade i ett tidigare inlägg hur du kan lägga till en åtgärd med hjälp av Action Composer, men tyvärr så visas inte alla funktioner för Due utan vi kommer att skriva manuellt denna gång. Vill du veta vilka olika funktioner Due stödjer via URL-schema finns en lista på här. Due har stöd för x-callback vilket gör det möjligt att skicka oss tillbaka eller till annan app efter slutförande, jag kommer inte använda mig av det idag men kommer återkomma till det i framtiden.

Skapa åtgärden

Låt oss säga att vi vill komma åt timern Ägg som jag skapat i Due. Först måste vi börja med att rikta oss till Due och det gör vi genom att börja länken med due:// vi lägger också till x-callback för att ha möjligheten att använda det. Eftersom det är en sökning vi ska göra på en befintlig timer så använder vi oss av search och vi måste också specificera att det är en timer vi ska söka på och inte en påminnelse. Det gör vi genom att lägga till ?section=Timers.När vi har kommit så långt är det dags att skriva in vår sökterm och den aktiveras genom query. Den kan antingen göras genom att skriva in {{ägg}}. Vi använder oss av {{}} för att ä inte är accepterat som tecken i en URL och den hjälper oss att koda om till ett godkänt tecken. Det andra sättet är att använda en [prompt]som öppnar en ruta att skriva i varje gång. Beronde på vad du väljer så ser länken ut antingen:

due://x-callback/search?section=Timers&query={{ägg}}

eller

due://x-callback/search?section=Timers&query=[prompt]

Skapa lista

Båda två har sina fördelar beroende på vad du vill åstadkomma. Använder du dig av att skriva in {{ägg}} kan du nu skapa en grupp i Launch Center Pro med alla dina timers. Det gör du genom att skapa en ny åtgärd och byta ut {{ägg}} mot något annat, jag använder bl.a Svart te, Grönt te och 5 min. Jag har däremot valt att gå ett steg längre och skapa en lista, mest för att spara plats. När du gör en lista så är det väldigt sällan du behöver bry dig om att koda om eftersom Launch Center Pro gör det automatiskt 1. En lista skapas genom att skriva [list: valfritt namn|term 1|term 2]du kan ha hur många val du vill i listan och det går också att skapa listor inuti listor 2. Eftersom början är samma på alla länkarna så behöver vi inte skapa listan förrän vi kommer till söktermen. Fortsätter vi att använda mina exempel från tidigare så skulle litstan se ut så här:

[list: Välj timer|Ägg|Svart Te|Grönt Te|5 min] 

och när vi lägger till det i den tidigare länken får vi följande:

due://x-callback/search?section=Timers&query=[list: Välj Timer|Ägg|Svart Te|Grönt Te|5 min]

Lista i Launch Center Pro

Det är en av mina mest använda åtgärder i Launch Center Pro och jag hoppas att du också ska få användning för den. Har du frågor så kan du lämna en kommentar eller kontakta mig på Twitter eller mail.

Namn Typ Pris
Due timers+reminders Universell 38 kr

Namn Typ Pris
Launch Center Pro iPhone 38 kr


  1. Jag har stött på det en gång och det är en åtgärd som involverar flera steg och appar. 
  2. Jag använder mig av det när jag ska spela musik i Ecoute från Launch Center Pro. Då har jag en huvudlista med artister och under ligger en lista med alla album. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s