Readdle tillkännager PDF Office

Readdle som ligger bakom många bra appar till iOS meddelade idag att de jobbar på en ny app för att skapa, ändra och hantera PDF-filer. Appen heter PDF Office och har ännu inget lanseringsdatum.


PDF Office

Readdle är ett av de få företagen som satsar på mobila appar i första hand och därmed behandlar framförallt iPad som en riktig arbetsenhet. Med sin nya app PDF Office hävdar de att de skapat den bästa appen för att skapa och ändra PDF filer på alla plattformar, man räknar då även i datorer och inte bara mobila enheter. De har har lång erfarenhet av att skapa appar för iOS och har enligt mig den bästa appen för scanning i Scanner Pro och toppar även listan för PDF hanterare med PDF Expert 5. Dessa erfarenheter har de med sig i den nya appen och höjer dessutom ribban rejält med vad som kan göras med PDF filer på iOS.

Skapa PDF

Du kan skapa en PDF från grunden genom att börja med ett blankt papper och sedan lägga in text, bilder, diagram och handskriven text. Det finns också olika knappar och rutor för att skapa formulär. Har du ett dokument så kan du enkelt scanna in det och i efterhand redigera texten och lägga till bilder. Appen hittar t.o.m rutor för formulär som gör det enkelt att fylla i. Du kan även välja vilken typ av information som ska vara i de olika rutorna så du alltid får rätt format på din information. Här hävdar man att arbetet med formulär går 5-10x snabbare än något annat program.

Konvertera till PDF

Det finns möjligheten att konvertera bilder, hemsidor eller andra filer till PDF även dessa går att redigera i efterhand.

Redigera PDF

När du redigerar i en PDF så sker det “inline” vilket innebär att du knackar på det området som ska ändras och gör din ändring, precis som om det hade varit en Word eller Pages fil.

Redigering av PDF

Avslutning

PDF Office tilltalar en annan publik en deras tidigare appar och är inte tänkt att ersätta någon av dem. Appen kommer vara gratis att ladda ner och man satsar istället på en prenumerations modell, $4.99/månad eller $39.99/år 1. Jag personligen tycker att det är bättre att betala ett fast pris för appen och betala extra när det är en ny version med många uppdateringar. Men samtidigt så tillhör inte jag målgruppen och hoppas att Readdle väljer rätt när de väljer denna prissättning. För er som använder PDF Expert 5 så förklarar de att den är för att läsa PDF filer samt skriva kommentarer och anteckningar medan PDF Office är för de som vill skapa och redigera PDF filer. All information och bilder kommer från Readdles blogg där de gjorde tillkännagivandet.


  1. De svenska prsierna är ännu inte offentliggjorda utan kommer troligtvis när appen släpps. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s