Nu kräver Apple att Drafts ändrar sin widget

Drafts 4

Det har varit lugnt ett tag men nu är det dags igen för ytterligare ett märkligt besked från Apple om widgets i notiscenter. Denna gången är det Drafts från Agile Tortoise som får besked om att ta bort funktioner i sin widget.


Greg Pierce som ligger bakom Agile Tortoise meddelade idag på sin twitter att han blivit kontaktad av Apple och de bad honom ta bort funktionerna som öppnar appen.

Drafts 4 släppes 29 september och har sedan dess uppdaterats ett flertal gågnger och haft samma funktionalitet i notiscenter sen starten. Men det är först nu över två månader senare som Apple kommer på att den bryter mot riktlinjerna och ska göras om. Jag tycker att det är pinsamt att man så lång tid efter att en app är godkänd ändra sig och kräver en ändring. Jag kan bara hålla med Federico Viticci i hans uttalande.

Något senare så förtydligar Greg vad som är problemet med hans widget enligt Apple.

Detta svarar James Thomson på som var i blåsväder med sin widget till PCalc.

Och det är just detta som jag ser som det stora problemet, nämligen godtyckligheten som verkar råda när det kommer till att godkänna appar på App Store. Apple behöver sätta sig ner och bestämma vad som gäller istället för att komma med refuseringar baserat på olika beslutsgrunder. Återigen är Viticci tydlig och visar några exempel på andra widgets som också “bryter” samma riktlinjer som Drafts.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s