Proffsig väderradar med animerade satellitbilder

Efter att ha testat 5 väder appar med widget och Widget weather så är det dags igen för en ny väder-app. Denna gången är det en app med det något konstiga namnet Proffsig Väderradar – Väderleksrapport och regnkarta.


Väderradar

Inledning

Proffsig Väderradar (nedan Väderradar) är en app av Apalon Apps som har många andra appar på App Store bl.a en annan väder-app vid namn Vädret Live.

Noaa radar

När du öppnar appen möts du av en bild med ett hjälplager aktiverat för att lättare komma igång. Under ligger en karta på den platsen du befinner dig, vill du veta exakt position knackar du på pilen i nedre raden. Du kan lägga till flera platser genom söka eller släppa en knappnål. Det som jag tycker är smidigt här är att du kan byta namn på platsen för att lättare hålla reda på dem. I kartvyn kan du välja vad du vill se för lager ovanför kartan, det finns många alternativ men tyvärr fungerar bara regn och satellit i Sverige. Om du väljer regn får du en färgremsa till vänster som visar hur mycket det ska regna. Du kan nu knacka på play-knappen i övre raden och se hur regnet ändras kommande 22 timmar i 3-timmars intervaller, väljer du satellit så ser du molntäcket.

Översikt

Presentation av väder

Väl inne på en plats så får du upp en mer klassisk översikt som känns igen från andra väder-appar. Du ser aktuellt väder, kommande 24 timmar samt 7 dagars prognos. Jag tycker det är en bra översikt men jag gillar inte de fotorealistiska ikonerna. Du kan ändra informationen du ser mellan aktuellt väder och 24 timmars prognosen i inställningar. När det kommer till inställningar finns det många alternativ och du möjlighet att välja m/s i vindstyrka, något många utländska väder-appar missar.

Widget

Som sig bör så har Väderradar nyligen uppdaterats med en widget för iOS 8 och även den ger en bra översikt. Jag tycker att widgeten är något stor och även här stör ikonerna.

Sammanfattning

Väderradar ger en bra översikt på vädret och träffsäkra prognoser. Tyvärr gillar jag inte designen och valet av ikoner. Dessutom är det för mycket funktioner även om de flesta inte funkar i Sverige. Men för de som gillar mer information från sin väder-app och har en annan smak än mig på ikoner så är det en bra app som jag kan rekommendera.

Namn Typ Pris
Proffsig Väderradar Universell 15 kr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s