Skapa flera uppgifter i 2Do med Launch Center Pro och Drafts

Jag använder 2Do för att hantera alla mina uppgifter och trots deras rekommendation att använda Dropbox har jag valt att synkronisera via Påminnelser. Förutom att se mina uppgifter med förfallodatum i Calendars så kan jag också göra en del automatisering för att skynda på insamlandet av uppgifter.


Launch Center Pro och Drafts

Det finns en funktion i 2Do för att lägga till flera uppgifter, men det kräver att jag öppnar appen. Om jag befinner mig i Idag-listan (vilket jag nästan alltid gör) så får alla uppgifter automatisk en förfallodag idag. Så antingen måste jag byta lista eller manuellt ändra det i efterhand. Eftersom 2do har bra stöd för url-schema så gick min första tanke till Launch Center Pro och jag skapde där en repterande åtgärd som la till uppgiften och sen återgick till samma åtgärd i Launch Center Pro för att eventuellt skriva in ytterligare. Tyvärr uppstod samma problem här och dessutom så blir det en “paus” på 5-10 sekunder innan uppgiften läggs till. Jag kom då på att Drafts har en åtgärd för att lägga till flera uppgifter in en lista i Påminnelser. För att kunna göra detta krävs Launch Center Pro och Drafts

Påminnelser inställning

Drafts

Jag började med att gå in i inställningar och se till att min Inkorg i påminnelser är vald som standard lista efter det går jag in i Drafts och skriver ner mina uppgifter en på varje rad. Om du ställt in rätt så behöver du inte göra något i Drafts utan kan direkt använda List in Reminders som är en förinstallerad åtgärd. Jag väljer ändå att göra några ändringar och det är att byta namn på åtgärden och se till att anteckningen raderas efter utförandet. Denna process var mycket enklare men jag kände ändå att det fanns rum för förbättring.

Launch Center Pro

Launch Center Pro

I Launch Center Pro väljer jag att göra en åtgärd som skickar tillbaka mig efter utförd åtgärd. Jag började med att skapa åtgärden med hjälp av Action Composer som finns inbyggd. Där finns en funktion där den listar alla installerade appar och vilka funktioner de har stöd för.

Actionlist Launch Center Pro

Välj funktionen Run Action on Text and Return. Som namn jag jag den Inkorg 2Do text valde jag rutan till vänster och sen Keyboard Prompt. Detta gör att jag får upp en ruta att skriva i varje gång åtgärden körs. I rutan för action skrev jag namnet på åtgärden i Drafts, i mitt fall Inbox in Reminders. Nu är första steget klart i Launch Center Pro men vi måste tillbaka till Drafts och aktivera så url-er tillåts att köra åtgärder. Detta är avstängt från början av säkerhetsskäl och måste därfår aktiveras.

Drafts

Nu är vi ett steg närmare mål men problemet med denna åtgärd är att du bara kan skriva en rad, så fort du trycker på retur så aktiveras åtgärden och du blir skickad till Drafts och sen tillbaka. Den sista ingridiensen i detta är en funktion i Launch Center Pro som är lite dold och det är att du kan byta typ på tangentbordet du får upp i din ruta. Den rutan kallas för prompt och var det du valde tidigare men kallades då för Keyboard Prompt. För att ändra det måste du in och skriva lite i adressen som Launch Center Pro skapar, du gör detta genom att knacka på penna i övre högra hörnet. Efter det knackar du på din åtgärd och du hamnar i redigeringsläge.

Så här ser min URL ut.

drafts4://x-callback-url/runAction?text=[prompt:Text]&action={{Inbox in Reminders}}&x-success={{launch:}}

Det du behöver göra är att gå in efter prompt och lägga till -return. Och när du gjort det ska URL-en se ut så här.

drafts4://x-callback-url/runAction?text=[prompt-return:Text]&action={{Inbox in Reminders}}&x-success={{launch:}}

Om du nu provar att köra åtgärden så kommer du se att det finns en retur knapp på tangentbordet. Nu kan skriva in alla uppgifter du har i huvudet och sen knacka på next för att köra åtgärden.

För mig är detta otroligt smidigt och har tagit bort massa friktion från att lägga in nya uppgifter. Om du inte använder 2Do men ändå har dina uppgifter i påminnelser så fungerar den precis lika bra. Det finns ett flertal olika appar som använder sig av påminnelser och bygger vidare eller synkroniserar mot påminnelers som Fantastical, Calendars 5 och GoodTask. Jag gillar också att komma tillbaka till Launch Center Pro eftersom mycket av det jag gör utgår därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s