Håll reda på dina utgifter med Sumptus för iPhone

Sumptus är en iPhone-app för att få koll på dina utgifter och lätt kunna analysera dem. Det är den första appen från utvecklargruppen wesix som består av tre personer.


Banner

Sumptus är väldigt enkel att komma igång med och innehåller en bra genomgång på funktionerna som visas första gången du öppnar appen. Du kan också komma åt genomgången i efterhand via hjälp-knappen, där hittar du också lite andra tips och tricks. Det är möjligt att välja valuta på sina budgetar och det finns stöd för de flesta inkluderat SEK.

Inmatning

Sumptus har stöd för naturligt språk vid inmatning och gör det väldigt enkelt att lägga till nya utgifter. Natruligt språk är inget nytt men enligt utvecklarna är det unikt för denna typen av app. Jag behöver bara skriva Lunch 79 och välja kategori och sen knacka på spara. Är ni flera som ätit lunch och du som betalar så skriver du bara in vad de olika rätterna kostade så räknar appen automatiskt ut summan. Det finns också en inbyggd miniräknare för svårare beräkningar. Skulle du befinna dig utomlands så specificerar du bara valutan efter så gör Sumptus valutaomvandlingen åt dig, t.ex Lunch 10 USD. Jag tycker att den i detta läge gör två bra saker, för det första att den räknar ut kostnaden i SEK och att den specificerar utgifter i USD.

Inmatning

Organisering

Appen kommer med ett antal kategorier men det är lätt att lägga till egna, ändra de befintliga och organisera om dem. Du kan också ha flera budgetar med olika valutor och förutom namn så kan du välja en färg. En annan bra finess är att du kan sätta en gräns på hur mycket du vill spendera och det kan göras både på en budget eller kategori. Gränsvärdet kan ställas in att vara per dag, vecka, månad eller år. När du använt appen ett tag kommer den att lära sig vart du lägger olika utgifter och lägga den i rätt kategori utan att du väljer.

Analys

Efter att ha matat in utgifter kan du lätt analysera dem. Antingen via ett tårtdiagram eller genom att skapa en rapport. Du kan välja inom vilken tidsperiod du vill visa data genom att knacka på kalender ikonen i övre hörnet. Det är också den data som presenteras i diagrammet och rapporten. När du delar rapporten skapas en html-fil som kan skickas via mail eller öppnas i annan app tillgänglig i delningsmenyn.

Analys

Sammanfattning

Sumptus är en bra och smidig app att använda som gör det enkelt att bokföra utgifter. Jag saknar en funktion för att flytta en utgift till en annan budget och hoppas det kommer i en uppdatering. I nuläget är allt på engelska men jag har inga problem med det eftersom den räknar allt i SEK. Det är en rikigt bra 1.0 version och jag vet att utvecklarna jobbar på flera funktioner som att lägga till fler språk.

Namn Typ Pris
Sumptus iPhone 28 kr

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s