Svenskt miljövänligt iPad-ställ i trä

Idag presenterade svenska Eco Wood Design sin första produkt i sitt sortiment för mobiltillbehör av trä. Det är ett handgjort iPad-ställ i valnöt som ska vara en tidlös och hållbar produkt i kontrast till alla tillbehör i plast.


Eco Wood iPad-Ställ

Vi omger oss av plast både på kontoret och i hemmet. Vi vill lyfta fram trä som ett bättre alternativ. Trä är naturligt och väljer man virke från hållbara skogar har man gjort mycket för miljön.

Eco Wood Design är ett Göteborgsbaserat företag som består av Charlie Rydén och Klas Petersson. När de inte kunde hitta den produkt de själva ville ha så bestämde dem sig för att tillverka den. Allt trä kommer från certifierat hållbara skogsbruk och sågas och fräses ut på ett litet snickeri i västsverige. Därefter slipas, oljas och färdigställs det för hand i deras egna verkstad. Man har valt att använda linolja för att göra hela produkten förnyelsebar. Eftersom trä är ett levande material blir varje produkt unik i både färg och mönster.

Första klara stället

Jag tycker detta är ett riktigt bra initiativ och gillar både designen och tanken med produkten. Det görs alldeles för lite kvalitetsprodukter till våra mobila enheter och ännu färre med en tanke på miljö och hållbarhet. Jag gillar också att det är ett litet företag (och lokalt i mitt fall) som lägger stor vikt på hantverket.

Förpackningen

Stället finns att köpa på deras hemsida och kommer i två utföranden. Ett med hög profil och ett med låg, det med låg profil är för iPad Air och iPad mini som har en mindre ram. Stället funkar även med andra surfplattor och kostar 449 kr för hög och 499 kr för det med låg profil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s