5 kalender-appar för iPhone med Widget i iOS 8

Jag fortsätter min resa efter appar med widget till iOS 8 och denna gång har jag hittat 5 kalender-appar för iPhone som visar din kalender i notiscenter. Alla har sina för och nackdelar men det är kul att se en så stor variation på kalender appar.


För denna artikel så gäller samma som för den om väder-appar med widget, det kommer inte handla så mycket om appen utan om widgeten. Det finns massor med bra kalender-appar på App Store men jag gillar att ha en överblick på mina händelser i notiscenter och nu finns det bra alternativ till Apples inbyggda.

Kalender

Kalender

Apples egna kalender är den vi har vant oss vid men jag gillade aldrig sättet den visade händelserna. När jag hade saker som pågick i flera timmar så täckte de hela widgeten (vänstra bilden)och jag hade ingen aning om vad som kom senare. Jag hittade för ett tag sen ett sätt att visa händelserna som en lista och det gjorde den mer användbar. Om du går in i kalender-appen och ändrar till list-vy så ändras även widgeten till det. Det gör att du får en bra översikt på hela dagen.

Agenda Calendar 4

Agenda+calendars5

Agenda har valt att visa en lista på dagens händelser och möjligheten att knacka för att se vad som händer imorgon. När tiden för händelsen passerat så försvinner den från notiscenter. Det finns också ett + för att lägga till nya händelser och när du knackar så öppnas appen. Jag gillar att du enkelt kan få en överblick över morgondagen också utan att öppna appen. Dock gillar jag inte att man bara ser starttid på händelserna. Tycker också att texten är lite liten och det stör mig på att pricken inte är centrerad efter texten.

Namn Typ Pris
Agenda Calendar 4 iPhone 15 kr

Calendars 5

Jag har skrivit tidigare om Calendars 5 och ni som läst det vet att jag är väldigt förtjust i Calendars. Widgeten är bra gjort och här presenteras en lista med dagens händelser, men tillskillnad från de övriga så lämnas här ett mellanrum när det är tid mellan händelserna. Det anges också hur lång tid det är mellan händelserna. Till vänster finns en symbol med texten now som visar vart på dagen du är och hur långt det är till nästa händelse. Du kan också se aktuell tid och datum, även här försvinner de händelser som varit och det finns en knapp för att lägga till ny. Det enda jag saknar här är möjligheten att se vad som händer imorgon.

Namn Typ Pris
Calendars 5 Universell 49 kr

Agenda+

AGENDA+

Det mesta är redan sagt om Agenda+ då den var mitt val som Rate Friday förra veckan så jag gör en kort sammanfattning här. Det jag gillar med Agenda+ är att den automatiskt uppdaterar och visar händelser för kommande 24 timmar 1. Möjligheten att se detaljer som anteckningar direkt i notiscenter är också bra. Du kan välja om du vill se en knapp för att lägga till nya händelser. Händelserna visas som en lista med start och slut tid och det var denna jag använde tills Fantastical 2 uppdaterades.

Namn Typ Pris
Agenda+ iPhone 15 kr

Fantastical 2

fantastical Widget

Jag kan erkänna att jag har väntat med den här artikeln för jag visste att Fantastical skulle uppdateras med iOS 8 funktionalitet och en widget. Och när den kom så gjorde den alla mina andra kalender widgetar överflödiga. Som jag skrev i min artikel om uppdateringen så kan du välja om du vill se en månadsöversikt, bara en lista eller både och. Jag har valt de senare och när du knackar på de olika datumen så kan du se vad som är planerat den dagen. Du kan också bläddra i månaderna och när du knackar på månaden så hoppar du tillbaka till idag. Detta tillsammans med möjligheten att se veckonummer gör att jag får en bra överblick på min kalender. Här försvinner inte de händelser som passerat utan texten blir grå. Du kan lägga till en ny händelse genom att hålla inne på det datum som händelsen inträffar.

Namn Typ Pris
Fantastical 2 för iPhone iPhone 25 kr


  1. Du kan visa en längre tidsperiod om du vill genom att ändra i inställningarna, men jag har valt 1 dygn. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s