Apple nekar appar som öppnar andra appar

Apple har på senare tid börjat refusera och även dra tillbaka appar som öppnar andra appar. Det började med att de tog bort Launcher som var en widget där du kunde ha genvägar till andra appar.

Anledningen var att man inte fick ha den funktionen i en widget, utvecklarna skickade då in en uppdatering där alla genvägar gick via appen. Men denna uppdatering blev snabbt nekad och appen togs bort från App Store, du kan utvecklarnas egna ord här.

Nästa app att bli nekad var Workflows av Black Fog Interactive. Anledningarna var många men det som gjorde att Craig la ner appen var just att den inte fick öppna andra appar och då föll hela konceptet.

Workflow är en annan app som gjorde stora framsteg och hade uppdaterats för iOS 8 med en widget. Men efter att ha lämnat in appen till Apple blev det helt tyst och det ser jag inte som ett gott tecken. Troligtvis har den blevit nekad och utvecklarna jobbar med att få den godkänd.

Paste+ av Avanio Labs är sen några dagar bortplockad från App Store. Jag hann ladda ner det och Macstories gjorde en bra recension.

Jag tycker det är riktigt tråkigt att Apple beter sig så här och tar bort appar som driver iOS framåt. Den paragraf som gör att apparna nekas har funnits i två år men det är först nu de börjat att följa den. Man kan argumenterat att utvecklarna borde varit medvetna om detta eftersom det står i reglerna, men eftersom Apple har varit godtyckliga under så lång tid och många har släpps igenom så blir det svårt att veta vad man får och inte får. Launch Center Pro finns fortfarande kvar eftersom den släpptes innan reglen togs i bruk. Det ska bli intressant att se när Launch Center Pro uppdateras om de får vara kvar eller om de också blir nekade. Jag hoppas verkligen att Apple ordnar det på något sätt så denna typ av funktion kan fortsätta finnas, det är en av de saker som underlättar mitt arbete på iOS.

Anledningen till att jag började tänka på detta var ett tweet av Federico Viticci.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s