Recension: Widget Weather för iOS

När jag gjorde mitt test av väder-appar med widget så lyckades jag missa appen med det uppenbara namnet Widget Weather. Efter att ha testat den lite tyckte jag den stack ut från de andra och valde att ge den en egen recension.

Inledning

Precis som Forecast+ så är detta bara en widget och den presenterar inget väder inuti appen. Däremot så finns det gott om inställningar och det är här den skiljer sig från de andra. Du kan välja om du vill ha vädret från en fast position eller om den ska hitta väder baserat på gps. För att välja en annan plats än där du befinner dig så letar du upp platsen på en karta och håller inne i 1 sek. Du får då upp de olika väderstationerna i det området och väljer den du önskar. Här hade det varit önskvärt att kunna söka för att snabbare hitta den plats man önskar. Eftersom den bara kan visa vädret från en plats så använde jag bara denna funktion för att testa.

Valmöjligheter

I mitt tidigare test klagade jag på att vissa appar inte hade prognoser som stämde. Widget Weather ger dig möjligheten att välja mellan två väderleverantörer, Openweathermap.org som använder sig av Creative Common Licens där du kan få gratis tillgång till uppgifterna eller Met.no som är Norges meteorologiska institut och ligger bakom appen yr.no. Min erfarenhet är att de har mycket bra prognoser och är bättre än SMHI när det gäller att spå väder. Det är också den känslan jag får när jag använder appen och har valt met.no. Förutom att välja väderleverantör kan du också välja mellan sex olika ikoner, jag har valt Climacons av Adam Whitcroft. Har du hittat andra ikoner som du gillar så kan du skicka in en förfrågan till utvecklaren för att få med de i appen.

SCREENSHOTS

Presentation av väder

Vädret presenteras med aktuellt väder och en prognos för kommande timmar indelat i 3-timmars intervaller. Det som är smart här är att du ser en längre prognos om du har en större skärm på din enhet. Det som jag också gillar är att jag får temperatur, vindstyrka och nederbördsmängd, ingen av de andra widgeterna jag testade visade all denna information. Det är skönt att få en så komplett överblick bara genom att kolla i notiscenter. Det enda jag stör mig på med Widget weather är jag tycker det blir lite rörigt när aktuell temperatur ligger mellan ikonerna och på en annan höjd, dessutom är det luft nertill som gör att den tar lite extra plats. I samtal med Trond Rossvoll som ligger bakom appen fick jag veta att han nyligen lämnat in en uppdatering till Apple. Uppdateringen kommer förhoppningsvis inom en vecka och där har han minskat utrymmet nedtill och lagt till nya funktioner och ikoner.

Namn Typ Pris
Widget Weather Universell 15 kr

4 reaktioner till “Recension: Widget Weather för iOS

  1. Kom igen när du hittar en app som jag kan styra vädret med där jag är 😉
    Gilla faktiskt Forecast+ bättre då jag är mer intresserad av kommande dygn + att den ser mindre och smidigare ut.

    1. Jag har också letat efter funktionen att styra vädret. Jag gillar smidigheten och designen i Forecast+ men vill ha informationen från widget weather. Är mer intresserad av vädret kommande timmar än dygn.

  2. Kom igen när du hittar en app som jag kan styra vädret med där jag är 😉
    Gilla faktiskt Forecast+ bättre då jag är mer intresserad av kommande dygn + att den ser mindre och smidigare ut.

  3. Jag har också letat efter funktionen att styra vädret. Jag gillar smidigheten och designen i Forecast+ men vill ha informationen från widget weather. Är mer intresserad av vädret kommande timmar än dygn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s