5 väder-appar för iPhone med widget i iOS 8

Förra veckan skrev jag om appen ClearWeather på Rate Friday, tyvärr saknar den en widget så jag gav mig ut på App Store för att se om jag kunde hitta någon väder-app med en bra widget.


VÄDER

De önskemål jag hade när jag letade efter en widget var att den ska visa väder just nu, kommande timmar, inte ta för stor plats och gärna visa en korrekt data både på aktullet väder 1 och prognos. Det visade sig vara svårare än jag trodde och ingen av de appar jag hittade fick full pott.

Yahoo Väder

yahoo väder, forcast+ och weather channel

Yahoo gör en snygg app med bra data och mycket information, tyvärr har de inte lagt detta i sin widget utan där ser du bara aktuellt väder och en sammanfattning av vädret vid två senare tillfällen. Eftersom jag kollade på kvällen fick jag veta hur det skulle bli i natt och imorgon. Det som förstör mest är att de valt att lägga en bakgrundsbild som är mycket större än väderinformationen och gör att widgeten tar för stor plats. För mig hade det funkat om de använde en rad till att göra en mer detaljerad prognos för kommande timmar.

Namn Typ Pris
Yahoo Väder Universell Gratis

Forecast+

Forecast är egentligen ingen app utan all funktionalitet ligger i dess widget. Appen används bara för att göra inställningar. Det jag gillar med Forecast+ är att det finns en inställning för om den alltid ska visa 5-dagars prognos eller bara när du knackar. Widgeten är liten och riktigt snygg men tyvärr stämmer inte alltid vädret och jag hade hellre sett en prognos för kommande timmar istället för 5-dagars.

Namn Typ Pris
Forecast+ iPhone 7 kr

The Weather Channel

En app med mycket information tyvärr finns det ganska mycket reklam mellan informationen när du rullar och jag hittade ingen möjlighet att köpa bort den. I widgeten har de valt att bara ha text med aktuellt väder vilket gör den svår att kolla snabbt, dessutom så tog den väldigt lång tid att uppdatera 2.

Namn Typ Pris
The Weather Channel iPhone Gratis

eWeather HD

eweather och Check the weather

eWeather HD är en bra app och dess styrka ligger i att visa korrekta prognoser och mycket olika data. Den består av tre delar där du kan se utförlig information om aktuellt väder och en 9-dagars prognos, en översikt på vädret kommande timmar i form av en klocka och en översikt på vädret i området som påminner om de kartor du ser på tv. Tyvärr har de valt att lägga klockan med kommande timmars väder i sin widget och det gör att widgeten ser klumpig ut och är svår att läsa.

Namn Typ Pris
eWeather HD Universell 15 kr

Check the Weather

Check the Weather är de app jag gillar mest, en snygg app med precis den informationen jag vill ha. Appen är smart byggd med sveprörelser, på iPhone sveper du höger eller vänster för att komma åt prognoser för kommande timmer eller dagar. Den har också rätt information i sin widget men den är på tok för stor.

Namn Typ Pris
Check the Weather Universell 7 kr

Sammanfattning

Det blir svårt att utse en vinnare och efter testet har jag två appar kvar på min iPhone som jag använder widget ifrån. Överst ligger Forecast + för att den är liten och ger en överblick över aktuellt väder och jag kan visa prognos för kommande dagar genom att knacka på den. Längre ner ligger Check the Weather för att den har en bra prognos för kommande timmar och ger ofta ett korrekt resultat. På grund av storleken ligger den längre ner på sidan utanför första skärmen och jag behöver rulla för att se den. Det ideala hade varit designen på Forecast+ med väderdata och kommande timmar från Check the Weather.

Har du hittat någon bra app för väder med widget som du använder?

Photo Credit: JD Hancock via Compfight cc


  1. Det förvånar mig hur många appar som bommar på att visa rätt väder just nu. Jag förstår att det kan vara svårt att göra en prognos för kommande väder, men just nu borde man ju klara. 
  2. Som du ser så visar den vädret i Uddevalla där jag var tidigare på dagen och senast den uppdaterdes var vid 7-tiden på morgonen och bilden togs vid 21-tiden på kvällen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s