Detta presenterar Apple den 16:e oktober

På torsdag är det dags igen för ett nytt event från Apple. Och som sig bör så har jag här samlat mina tankar inför den 16:e. Jag tror det kommer bli en ganska tråkig presentation med få överraskningar, men jag hoppas att jag har fel.


Apple invite

Vad vi kommer att se

Presentationen börjar med att Tim snackar lite siffror och Apple retail som han inte hann på förra eventet. Efter det kommer Phil upp och presenterar nya iPad Air och iPad mini. Båda kommer att ha Touch ID och 2GB minne i övrigt är det inga speciella nyheter. Han går sen över till att prata om iMac och visar upp en ny iMac 27" med Retina skärm eller 4k upplösning. De nuvarande modellerna av iMac finns kvar och han nämner även Macbook Pro Retina som båda får mindre prestanda förbättringar. Sist ut är Craig som visar Yosemite och några coola nya funktioner 1, Yosemite kommer att släppas den 27 oktober. Tim avslutar med att berätta hur fantastiska line-up de har med datorer, operativsystem och iOS-enheter.

Vad som hade varit grymt

Storleken på Mac mini har de senare åren styrts av storleken på SuperDriven. Nu när den är borta hade det varit grymt om de gjorde en pytteliten dator med samma delar som i MacBook Air. Med tanke på hur liten Apple lyckades göra Mac Pro så borde minin kunna rymmas i något som mer liknar en AirPort Express.Detta är mer en önskan och jag tror tyvärr inte det blir en realitet , i alla fall inte på torsdag. En annan tanke som slog mig är att nästa version av Apple TV är en blandning av nuvarande version och en Mac mini och att Mac mini fasas ut som dator.

Vad vi inte kommer se

Jag tror inte vi får se en uppdatering av Thunderbolt skärmarna utan detta sker vi ett senare tillfälle. Det kommer inte heller presenteras någon ny Apple TV. MacBook Air kommer inte uppdateras eller nämnas utan kommer med tid att fasas ut och ersättas av den mytomspunne “iPad Pro”. Denna övergång sker tidigast nästa år och kräver att de lanserar ett iOS med fler möjligheter och mera dator liknade funktioner. Då kommer även MacBook Pro Retina vara billigare och de som vill ha en bärbar dator får välja den istället. När det gäller texten i inbjudan It's been way too long tror jag att det är ett skämt som syftar på att de nyligen hade ett event.


  1. Det är egentligen inte nya funktioner utan en repetition av de som visades på WWDC.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s