Readdle ökar produktiviteten med sitt app-paket

Readdle hakade snabbt på möjligheten att skapa app-paket i iOS 8 och är en av de utvecklare som rönt störst framgång med detta koncept. En stor del av förklaringen ligger i att de gör appar av högkvalitet och ser till att apparna integrerar bra med varandra. Jag har under lång tid använt Scanner Pro för att scanna in papper och kvitton för att spara i Evernote och har under de senaste veckorna testat resterande appar i paketet.

Jag kommer här att gå igenom apparna var för sig och fokuserar mest på iPad-versionerna eftersom de är mest lämpade för denna typ av uppgifter. Det gäller speciellt PDF Expert där iPhone versionen är något nerbantad och det är svårt att få en överblick på den lilla skärmen.1

Scanner Pro

Som jag nämnde tidigare så är det den appen jag använt längst. Det som gjorde att jag fastnade för Scanner Pro när jag testade olika scanner-appar var att den snabbt hittade kanterna på pappret eller kvittot så bara det scannades in och att den automatisk laddar upp det till Evernote. Detta gjorde det otroligt smidigt för mig bara öppna appen ta bild kolla inställningarna och knacka på klar. Förutom Evernote så finns det stöd för Dropbox, Google Drive, WebDAV, iCloud och från senaste version även iCloud Drive om du använder iOS 8. Synkroniseringen via iCloud funkar galant och är smidig eftersom jag oftast scannar med min iPhone men jobbar med min iPad. Du kan också välja om du vill spara en JPG eller PDF, de flesta andra appar jag provat sparar bara PDF. Om du är lite mer rädd om de dokument du scannar kan du aktivera lösenord för att öppna appen och iOS dataskydd. Aktiverar du lösenord kan du även låsa upp med Touch ID. När du scannat och innan du sparar kan du knacka på en knapp för kommentering 2 och skickas då till PDF Expert.

PDF Expert 5

Jag ska erkänna direkt att jag är ingen storanvändare av PDF men fick ändå ut mycket från PDF Expert. Det finns stöd för de vanligaste funktionerna som behövs när du jobbar med en PDF, markera text, rita på frihand, göra former, sätta in noteringar och skapa textrutor. Förutom det så finns det 20 standard stämplar som APPROVED, FINAL och CONFEDENTIAL men det finns även möjlighet att skapa egna stämplar från en bild eller text. En annan smart funktion är signatur där du antingen sparar din egen signatur eller ber någon skriva en tillfällig. Du kan även sätta in en bild eller spela in ljud. Jag gillar också Zoom Writing för att skriva för hand eller med penna. Du får upp en förstorad ruta på en del av sidan att skriva i och varje gång du når slutet på rutan flyttas du fram på sidan. När du är klar med dokumentet kan du enkelt välja Print i dela menyn och skickas vidare till Printer Pro

Printer Pro

Det som gör Printer Pro så användbar är att du kan skriva ut på alla skrivare och du behöver inte ha en speciell AirPrint-skrivare. Är skrivaren trådlös så hittas den i appen och om skrivaren kopplas via USB kan du installera ett hjälpprogram på datorn. Det är enkelt att skicka dokument till Printer Pro även om de befinner sig utanför Readdle's ekosystem, antingen genom att välja öppna i, kopiera texten eller via en Bookmarklet i Safari. När du väl ska skriva ut finns det massa olika alternativ och du kan välja vilka sidor som ska skrivas ut, ändra orientering eller skriva ut miniatyrer av sidor på ett papper. Många av dessa funktioner väntade jag mig inte att se på iOS utan hör hemma på en dator.

Calendars 5

Ett litet problem med iOS är att det finns alldeles för många bra kalender-appar och Calendars 5 är en av de bästa. Det är väldigt enkelt att lägga in nya möte där du antingen kan skriva in med naturligt språk så tolkar den texten 3 eller så knappar du in informationen manuellt. När du ska lägga in tid så används inte det klassiska snurrhjulet utan du får två rader med hela timmar uppdelat på förmiddag och eftermiddag och under det finns en rad med minuter indelat i 5 minuters intervaller. Detta tycker jag är en riktigt smart lösning och lättare än att snurra hjulet 4. När det kommer till tolkningen av text så tycker jag den i många fall gör ett bättre jobb än Fantastical, speciellt eftersom jag blandar svenska och engelska. Framförallt förstår den bättre mitt sätt att skriva tider. Du får en bra överblick och kan välja mellan dag, vecka, månad eller år. En annan höjdpunkt är veckovyn på iPhone som ger en av de bästa överblickarna jag sätt, och veckan börjar alltid på idag. Det finns också en del som integrerar med Apples påminnelser och de uppgifter som har förfallodag visas i kalendern.

Sammanfattning

Vid första anblick kan det känns häftigt med 149 kr för iOS appar men samtliga appar hålla samma klass som program till en dator gör och innehåller samma funktioner. Enkelheten att snabbt flytta mina dokument mellan appar är också bra gjort och gör att jag gärna fortsätter jobba med min iPad istället för att knäppa på datorn. Det enda jag saknar är möjligheten att göra OCR på de dokument som scannas för att enklare kommentera dem i PDF Expert. Jag rekommenderar alla apparna varmt antingen separat eller som ett paket. Väljer du att köpa apparna separat går de på 195 kr, så är du intresserad av alla så lönar sig paketet. Speciellt nu innan Apple löst buggen med komplettera mitt paket, då det kan bli dyrare att komplettera än att köpa hela paketet.

Namn Typ Pris
Ultimate Productivity Bundle by Readdle Universell 149 kr


  1. Jag har ingen iPhone 6 Plus och vet inte hur det ser ut på den skärmen, jag har använder en iPhone 5s och iPad mini retina. 
  2. Den symboliseras av ett A och finns uppe till höger i appen. 
  3. Det finns tyvärr inte stöd för svenska så viss informtion måste skrivas på engelska. 
  4. Och jag snurrar ofta för långt och får ta ett varv till. Väldigt sällan hjärnan fattar att jag bara kan snurra tillbaka. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s