Att-göra-appar till iPhone med iOS 8 widget

Agenda+ och clear

Många appar har tagit nytta av nya funktioner i iOS 8 och framför allt att göra en widget är populärt. Det är inte alla som är så meningsfulla, men något jag verkligen gillar att ha i notiscenter är uppgifter som ska göras idag. Personligen väntar jag fortfarande på att 2Do ska uppdateras med stöd för widget men jag har kollat igenom AppStore och hittat följande att-göra-appar som har stöd för det.

Finish

En app för listor där du specificerar en tidsperiod när saker ska vara gjorda. Du kan välja kort-, medium- eller långsikt och väljer själv hur långa de olika perioderna ska vara. Detta gör att det går snabbt och enkelt att lägga till uppgifter och du ser tydligt vad somska göras nu eller senare. Det är bara uppgifter i blocket kortsikt som syns i notiscenter och det går att markera som klar i widgeten.

Namn Typ Pris
Finish iPhone Gratis

Omnifocus 2

En riktig tungviktare och kan användas till så mycket mer än bara enkla listor. Jag var under lång tid Omnifocus användare innan jag nyligen bytte till 2Do. I widgeten syns uppgifter som har en förfallodatum idag och det går att kryssa av som klar direkt i notiscenter.

Namn Typ Pris
Omnifocus 2 iPhone 149 kr

Clear

En väldigt populär app för att skapa listor. En app som är snygg och rolig att använda, jag använde den själv ett tag för matlistor. För att uppgiften ska synas i notiscenter måste du lägga till en påminnelse. Eftersom Clear baserar sig på sveprörelser kan du tyvärr inte kryssa av uppgifter i widgeten utan blir flyttad till appen.

Namn Typ Pris
Clear Universell 39 kr

Wunderlist

Wunderlist har varit med länge och blivit väldigt populär på grund av att den finns på flera plattformar. Det finns också möjlighet att dela listor samt kommentera på uppgifterna. Du kan kryssa av från notiscenter och den visar de uppgifter som har en förfallodag idag. Jag hade stora problem under testningen och fick det inte att fungera. Mina listor och uppgifter försvann och syntes inte i notiscenter.

Namn Typ Pris
Wunderlist Universell Gratis

Upword Notes

Som jag skrivit tidigare använder jag Upword Notes till anteckningar men det händer ibland att jag lägger en påminnelse på anteckningarna och då syns de i notiscenter. När du kryssar av i widgeten så stängs påminnelsen av men anteckningen finns kvar.

Namn Typ Pris
Upword Notes iPhone Gratis

Agenda+

Detta är egentligen ingen app utan all funktionalitet ligger i widgeten. Den hämtar information från den inbyggda kalendern och påminnelser appen. Du kan se både kalender händelser och uppgifter i samma widget. Med en knackning kan du markera uppgifter som klara eller få mer information om händelsen i kalendern.

Namn Typ Pris
Agenda+ iPhone 15 kr

4 reaktioner till “Att-göra-appar till iPhone med iOS 8 widget

  1. Trodde det var en instruktion om hur man gör appar. Men insåg snart att rubriken borde varit ”Att-göra-appar till iPhone…”. 🙂

  2. Trodde det var en instruktion om hur man gör appar. Men insåg snart att rubriken borde varit ”Att-göra-appar till iPhone…”. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s