UpWord Notes ger bra balans mellan enkelhet och funktion

Jag försöker skriva ner saker i samma stund som jag kommer på det och till det använder jag UpWord Notes. Det jag gillar med appen är att den har enkelheten från att jobba med rentext men att det finns lite extra funktioner för att sortera och organisera anteckningarna. Det finns också stöd för påminnelser och URL-Schema. Du kommer enkelt åt filerna eftersom de synkroniseras via Dropbox.


UpWord är enkel att komma igång med och bland det första du ser när du öppnar appen är ett stort plus som använd för att skapa nya anteckningar. Det finns också en inställning för att öppna en ny anteckning varje gång du öppnar appen. Varje anteckning blir en fil som kan sorteras i alfabetisk ordning, senast använda eller manuellt med dra och släpp. Du kan organisera filerna i mappar och välja om mapparna ska komma överst, underst eller blandas i listan. Filer eller mappar du använder ofta kan märkas som favoriter och dyker då upp i favoritlistan i nedre vänstra hörnet. När du är inne och skriver i anteckningen kan du med svep åt vänster formatera texten i tre olika typer, med ett svep åt höger stryks raden över och makeras som klar. Om du tar tag och drar ner listan så försvinner alla avklarade rader, bra när jag skriver olika listor. Du kan även hålla inne på text och när den börjar vibrera kan du flytta den i anteckningen.

Ställa in påminnelse

I menyn finns bl.a en dela funktion där du kan skapa en pdf för delning, kopiera länken till filen eller spara i Evernote. Det är också i menyn du ställer in en påminnelse på anteckningen. När du knackar på klockan får du upp en liten ruta med olika förval, dessa går att ändra i inställningarna. Vill du ha en annan tid kan du välja det och det är även där du ställer in om påminnelsen ska repeteras. Alla anteckningar som har påminnelse syns också i widgeten i notiscenter. Med stöd för Textexpander Touch och URL-Schema är de flesta av mina behov fyllda. Appen utvecklas av två bröder i New York och dem jobbar hårt med att uppdatera appen. Tyvärr finns den bara till iPhone men den funkar ok att köra förstorad på iPad, i alla fall på min mini. UpWord Notes är gratis och kommer med tre olika teman. Du kan låsa upp fler teman och funktioner via köp inuti appen, för 38 kr låser du upp allt.

Namn Typ Pris
UpWord Notes iPhone Gratis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s