Rejäl uppdatering av AppStore i iOS 8

Nya AppStore

I min artikel om nyheterna i iOS 8 skrev jag lite om AppStore men det visade sig att Apple höll inne på lite funktioner som släpptes när iOS 8 kom ut till allmänheten. Jag har under dagen bekantat mig med nya AppStore och hittat ytterligare några nyheter.

Video

Utvecklarna kan nu lägga med en kort film som förhandsvisar appen som ett komplement till bilderna. Apple har gjort en egen avdelning där appar som använder video har samlats.

Närheten vs Utforska

Utforska

Den smått meningslösa funktionen I närheten har bytts mot Utforska där du på ett snyggt och effektivt sätt kan hitta nya appar. I närhten finns kvar men tar bara en liten del av Utforska. Här kan du se på samlingar som Apple har satt ihop eller leta efter kategori. Varje kategori består av underkategorier och ett val för att se de populäraste apparna.

Ny design

AppStore har fått sig en liten ansiktslyftning när det gäller utseende och den känns fräschare tycker jag. Man har tonat ner lite och det ger ett mer harmoniskt intryck.

Gamla mot nya designen

App-paket

Utvecklare har nu möjligheten att sälja flera appar i ett paketpris. Många har utnyttjat detta och du ser då ett paketpris, vilka appar som ingår och vad apparna kostar om du köper dem separat. Det finns också möjlighet att komplettera ett paket om du köpt någon av apparna i paketet med vill ha resten också, tyvärr verkar det funka sådär just nu och jag fick i många fall samma pris oavsett om jag köpt en eller alla apparna tidigare.

Etiketter

Etiketter

Apple har börjat sätta etiketter på appar, jag har hittills hitta Editors Choice och Essentials. Så ser du någon av dessa etiketter under appen så tyder det på att det är en bra app och Apple rekommenderar den. Ett bra sätt att promota bra appar som annars lätt faller bort i mängden.

En reaktion till “Rejäl uppdatering av AppStore i iOS 8

  1. Apple gjorde ett test med video där bl.a Clumsy Ninja var med och de hade video när dem blev promotad. Men det är ingen annan app som har det och videon försvann när marknadsföringen var avslutad. Går du in på de appar som har video så syns inte de på iOS 7. Så nytt för iOS 8 är att alla utvecklare kan lägga med video.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s