Funktioner i iOS 8 som inte kommer vid lansering

iOS 8

Nu är det inte många dagar kvar tills iOS 8 släpps till allmänheten, men alla funktioner kommer inte vid lansering. Några kommer senare medan andra inte kommer till Sverige alls.


En funktion som visades på WWDC var möjligheten att ta emot alla meddelanden på Mac och iPad. Detta gäller även SMS och inte bara iMessage som tidigare. Enligt Apples amerikanska sida om iOS så kommer inte denna funktion förrän i oktober. Det mest troliga är att Yosemite kommer då och man väljer hålla på den tills dess.

sms från iPad

Att Siri inte kommer nu heller är en besvikelse, men knappast någon överraskning. Vi får inte heller ta del av Spotlight suggestions där det ges förslag på bl.a Wikipedia, iTunes Store, AppStore, platser och hemsidor vid sökning i Spotlight. Inte heller Apples nya tangentbord med QuickType och Predictive input där iOS föreslår ord du brukar använda har vid lansering stöd för svenska. Den sista funktionen jag hittade som inte kommer till Sverige är Apple CarPlay.

Spotlight suggestions

Jag har också haft problem med både handoff och möjligheten att ringa och svara på samtal från min iPad. Får hoppas att dessa funktioner kommer den 17:e och vi inte behöver vänta på dem till oktober också.

icloud photo library beta

En annan sak som är värd att notera är att funktionen iCloud Photo Library fått beta status i iOS 8 GM. Så det kan hända att Apple behåller den i beta tills den nya bilder appen kommer till Mac OS i början på nästa år.

iOS 8 kompabilitet

3 reaktioner till “Funktioner i iOS 8 som inte kommer vid lansering

 1. Funktionen i Anteckningar för att lägga till bilder är borta från GM. Kanske dyker upp igen imorgon när iOS släpps skarpt.

  1. Jag använder inte anteckningar så den funktionen hade jag ingen koll på, tack. Efter jag testat lite så kan jag lägga till bilder genom att hålla inne för meny, samma som du infogar bilder i mail. Däremot kunde jag inte ta bort bilden vilket måste vara en bugg.

   1. Aha! Spännande!

    Har jag ingen text och duttar på skärmen så får jag endast upp Markera | Allt

    Har jag en text och markerar den får jag
    Klipp ut | Kopiera | Ersätt… | B I U | Definiera

    Ingen Infoga bild 😦

    Edit 11:12:
    Nu hittar jag funktionen ”Infoga bild”
    Man måste använda Anteckningar via iCloud. Jag hade kopplat den till jobbets via Outlook och där stödjer ju inga bilder i Anteckningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s