Mina tankar inför kvällens event

Stör ej
Ikväll smäller det och jag är sjukt taggad, jag har avsagt mig ansvaret för barnen och sagt att jag är upptagen hela kvällen. Minnet från den osannolika presentationen på WWDC finns kvar i minnet. Den visade att Apple fortfarande kan leverera både fantastiska produkter och presentationer. Det gigantiska bygget utanför Flint Center drar ju inte direkt ner förväntningarna heller, så här kommer mina gissningar inför ikväll.

Detta kommer vi se

Den riktiga låg oddsaren ikväll är iPhone och jag tror det kommer både 4,7" och 5,5" men dem kommer att behålla 5s och 5c. De nya telefonerna kommer ha samma specifikationer och bara skilja sig i skärmstorlek.1 När det gäller 5c så kommer alla färger att finnas kvar men säljs bara med 8GB lagring. 5s kommer fortsätta säljas som nu men få en prissänkning. Skulle iPhone 6 2 få NFC (vilket jag inte tror) så kommer det vara för att kommunicera med klockan och inte för betalning. Även den beryktade iWatch kommer att presenteras men inte säljas förrän våren 2015, vi kommer inte få något exakt releasedatum. Klockan kommer att innehålla en betallösning troligtvis baserad på NFC men med en egen tvist. Betalningen kommer vara kopplad till Apple-ID och inte vara beroende av telefonen. Den kommer ha möjlighet att köra appar och kommer i flera lagringsstorlekar, 8GB och 16GB tror jag och kommer att ersätta iPod nano. Funktioner som stegräknare, sömnanalys och mätning av löpning kommer att stödjas via appar. iOS släpps i GM för utvecklare och lanseras i samband med att telefonerna börjar säljas. Vi kommer även få se nya funktioner i iOS som inte visats tidigare och är kopplade till iWatch. När det gäller safirglas så kommer det att sitta på klockan och inte på telefonen.

Detta kommer vi inte se

Jag tror inte på nya iPad, Apple TV, Macar eller Yosemite. Detta kommer på ett eget event i oktober. Anledningen är att det inte finns tid och att det inte ska ta fokus från iPhone och iWatch. Man kommer även att presentera sin nya streaming tjänst som är en sammanslagning av Beats Music och iTunes Radio.


  1. Samma som det är på iPad Air och iPad Mini Retina.  
  2. Jag använder iPhone 6 eftersom det är mest använt i sammanhanget. Men också ett väldigt troligt namn.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s